Er du klar til vinterens sne og slud?

Sneflokke kommer vrimlende. Måske. Hvis vi er heldige, får vi en hvid jul og det ville glæde store som små. Og det betyder også, at du skal gøre dig klar til vinterens sne og slud. Læs med her og få tips til, hvordan du kommer i gang.

Du kan allerede mærke, at kulden har gjort sit indtog. Om morgenen er der iskoldt og det er blevet vante-tid, men ikke nok med det – lige om lidt er vi måske så heldige at sneen daler og danner det flotteste landskab. Men sne er ikke kun flot og smukt – det er også glat vådt og koldt – og faktisk ikke særlig rart at fade i. derfor er det vigtigt, at du gør dig klar til vinterens sne og slud.

Pligt til at rydde sneen væk

Hvis du er grundejer, så har du faktisk pligt til at rydde sneen væk, så snart den er faldet. Det betyder, at det er dit ansvar at sørge for, at sneen er ryddet væk og der er saltet rundt om din ejendom på f.eks. fortov, parkeringsplads etc. Du skal altså kende og overholde snerydningsreglerne. Det kan være hårdt at skulle stå tidligt op og rydde sneen væk inden man skal på arbejde – og måske endda også igen, når man kommer hjem. Og minsandten også i weekenderne. Uanset om du har brug for snerydning i Aalborg eller landsdækkende snerydning, så er der heldigvis hjælp at hente.

Snevagten står nemlig klar til at hjælpe dig. Her kan du booke hjælp til at få ryddet sneen væk og saltet. Du skal nemlig sørge for, at der er saltet og ryddet for sne mellem kl. 07.00 og kl. 22.00 – og om søndagen er det mellem kl. 08.00 og kl. 22.00. Så hvis du ikke orker at rydde sneen væk selv, men har brug for professionel hjælp, så kontakt Snevagten og få et uforpligtende tilbud allerede i dag.

Brug tiden på hygge i stedet

Hvis du rydder sneen selv, så skal du også være opmærksom på, at der er regler for hvilke salte du må benytte, når du skal salte fortovet efter sneen er ryddet væk. Det gælder f.eks. vejsalt, calciumklorid, magnesiumklorid, CMA, kaliumformiat, urea og kalksalpeter. Alle disse er godkendt til bekæmpelse af glat føre.

Nå der er services som tilbyder snedrydning i Aalborg, så kan du nemlig bruge din dyrebare tid på noget andet. Du kan f.eks. sørge for at pynte dit hus op med store og flotte lyskæder, sætte nisser frem og få lavet julekugler til fuglene. Du kan også tilbringe tiden sammen med din familie og dine venner – og have nogle hyggelige udendørsstunder, hvor I får bygget store snemænd med gulerodsnæser og knapper på maven, mens glöggen er sat over og æbleskiverne i ovnen. Og tjek så også lige om dit fyr eller din jordvarme har fået det service den skal have op til vinterens kolde måneder, så ingen får kolde fødder indenfor.

Scroll to Top