Løbetræning om vinteren – hvilket løbebånd skal du købe?

Danskerne er ivrige løbemotionister. Omkring hver fjerde voksne dansker tager med jævne mellemrum løbesko, løbeshorts og andet løbetøj på og sætter kursen ud på skovstier og løberuter i hele landet.

Løb er for mange en sommerfornøjelse og mange tager enten i motionscenter eller får måske slet ikke løbet om vinteren. Men der er heldigvis mange muligheder for vintertræning af løb.

Blandt andet med løbebånd til hjemmebrug. Med et løbebånd fra fx Sole Fitness eller NordicTrack Commercial blive vintertræning en sand fornøjelse.

Sole Fitness og NordicTrack har nogle af de bedste løbebånd på markedet. Både når det gælder de seriøse proffer og løbeentusiasterne.

Du kan blandt andet se anmeldelser og funktioner af de bedste NordicTrack Commercial løbebånd her og af de mest populære Sole Fitness F85 her. Og du kan se de bedste Tunturi løbebånd i hver af deres serier.

Der er flere gode grunde til, at løb er så populært. For det første er det en utrolig enkel sport at komme i gang med. Du skal ikke investere i en masse udstyr, men kan nøjes med at købe et par gode løbesko og lidt egnet tøj, hvis ikke du allerede har noget sportstøj – og så er du i gang.

For det andet er løb nok den sport, hvor motionisterne hurtigst oplever gode resultater. Løb afspejler sig hurtigt i bedre form, vægttab og et generelt bedre velvære, så man bliver med løb også motiveret til at fortsætte.

De fleste løbere kan huske, hvordan de måtte starte småt op med småløb, start og stop og pauser i starten, og hvordan de hurtigt blev bedre, så de måske er endt med en daglig løbetur på 5-10 km i fuld galop.

foldet loebebaand

Vintertræning på løbebånd

Vil man træne løb om vinteren, men ikke har lyst til at løbe udendørs i regnvejr, sne eller slud, og måske risikere at falde og slå sig på glatte løbestier, så kan man med fordel vælge at træne indendørs på et løbebånd.

Mange vælger at løbe i et fitnesscenter, men ganske mange vælger også selv, at investere i et løbebånd, og her er der flere muligheder.

Blandt de mest kendte og respekterede fabrikater af fitnessmaskine og løbebånd er Nordictrack Commercial og Sole Fitness. Eksempelvis er Sole’s løbebånd model F85 kåret til feltets bedste, og det er blandt et af de mest solgte løbebånd til privat brug i flere lande verden over.

Se hvilke funktioner NordicTrack Commercial og Sole Fitness F85 har.

Sole løbebånd

Noget af det, der kendetegner et godt løbebånd, er, at det kan holde til at blive brugt flere timer om dagen. For eksempel kan Sole F85 modellen klare fire timers løb hver eneste dag, og det betyder, at det er en model, der også kan være relevant for mange virksomheder, som ønsker at tilbyde deres medarbejdere mulighed for at motionere før eller efter arbejde – eller sågar tilbyder dem at træne i arbejdstiden. Det er jo dog de færreste mennesker, der løber fire timer om dagen, men her er så et fabrikat, der kan tåle at blive brugt af flere og derfor også er fornuftigt rent økonomisk.

loebebaand-sole-f85_stor-6560

Løb er ikke bare løb i dag. De fleste løbere har musik eller lydbøger i ørerne, mens de tramper afsted, og disse ting imødekommes også med Sole løbebånd. Maskinerne er således udstyret med en funktionel, integreret holder til din tablet, der er USB indgang, og de er udstyret med bluetooth højttalere. Løbebåndet udgør altså en fuldt integreret løbe- og underholdningsmaskine, så tiden flyver afsted, mens benene gør motionsarbejdet for dig.

Løbebåndene har en stor løbeflade, så man ikke skal være nervøs for at træde ved siden af, hvis man et øjeblik mister pace eller er uopmærksom. Et lækkert display viser løberuten med terræn, din hastighed, løbetid, kalorieforbrug og løbedistance. Maskinen er født med flere løbeprogrammer, men det er også muligt at designe egne programmer, sådan at man kan få skræddersyet sin motion nøjagtig efter ens fysiske formåen og målsætninger.

Sole løbebånd kan klappes sammen og nemt flyttes rundt på de fire hjul, som er monteret.

NordicTrack commercial løbebånd

Vi er i godt selskab også med NordicTrack Commercial løbebåndene, og der er tale om nogle luksusdyr inden for genren. Flot design, holdbarhed og en masse funktionaliteter kendetegner disse løbebånd, som blandt andet tilbyder virtuelle træningssessioner med nogle af verdens bedst kendte personlige trænere.

nordictrack commercial loebebaand

Løbemaskinerne er udstyret med en flot display, som tilbyder individuelt tilrettelagte løberuter, de nævnte træningssessioner med trænere og en realtime rapportering af ens performance, mens man løber derudaf.

Nogle mennesker har det lidt med løbebåndsmaskiner som med kondicykler: De synes, det er lidt kedeligt, fordi man jo løber og løber uden at flytte sig rent fysisk, men netop derfor er det vigtigt, at maskinerne kan tilbyde et flot setup, så man synes, man er i naturen et smukt sted i verden, mens man løber. Hvad med at løbetræne på en strand i Thailand? Det er muligt på NordicTrack Commercial løbebånd, hvor displayet giver nogle meget realistisk prægede, virtuelle muligheder.

Der findes flere forskellige modeller tilgængelige, som på med hver deres udgangspunkt prismæssigt og funktionalitetsmæssigt giver motionsløberen nogle spændende oplevelser undervejs.

Generelt kan løbemaskiner være med til at give et mere skånsomt løb end eksempelvis løb på asfalt. Løbefladen er balanceret, så der bliver en lavere belastning af eksempelvis knæ og hofteled, når man løber, og der er ingen risiko for faldskader, som udendørs løb om vinteren kan medføre.

Løb som folkesport

Der er gode grunde til at holde sig motiveret også til at løbe om vinteren. Som nævnt er løb noget af den motion, der giver de hurtigste resultater, når først man kommer i gang, og vedholdende træning giver et stort velvære i hverdagen.

Der er kun grund til, at styrke løbets position som folkesport – sommer som vinter.

Scroll to Top